Blog

Wat is het nut van palissadebanden en quadrobanden?

Je hebt ze vast wel is gezien rond de weg of in tuinen, want palissadebanden zijn erg functioneel. Je kan palissadebanden bijvoorbeeld gebruiken als laag hekje om in je tuin of om ergens een border te maken. Verder zijn ze ook handig als omranding, grondkering, of kantopsluiting. Als je bijvoorbeeld je terras wilt scheiden van je gazon zijn palissadebanden de perfecte oplossing. Ook zijn ze ideaal om hoogteverschillen te creëren, in bijvoorbeeld je tuin. Kortom, erg multifunctioneel dus. Palissadebanden zijn er in verschillende maten en soorten dus zit er altijd wel een bij die bij jou ontwerp past. Verder zijn het ook erg duurzame producten aangezien het van beton is gemaakt. Hierdoor zijn palissadebanden erg duurzaam en ook goed geprijsd, dus daardoor ook erg populair!

Verschillende soorten palissadebanden

Een palissadeband ziet eruit als een aaneengesloten rij van betonnen staven die zo een kort hekje vormen. Er zijn drie verschillende soorten palissadebanden. Dit heeft te maken met de vorm van deze palissadebanden. Je hebt rondoband, quadroband, en blokjesband. Zoals de naam als zegt, heeft de rondoband een cilindervorm. Het zijn geen volledige cirkels maar er in een klein hapje uit de cirkel waaraan dus de volgende cilinder vastzit. Deze zijn ideaal voor de hoogteverschillen in de tuin. Bij de quadroband, zoals de naam ook al zegt, ziet het er meer uit als vierkanten aaneengesloten staven. Verder heb je nog de blokjesband, die veel lijkt op de quadroband, maar de staven zijn iets meer rechthoekig.

De palissadebanden bestaan ook in veel verschillende afmetingen, bijvoorbeeld 6x60x50 cm of 8x35x50 cm. Deze variëren natuurlijk in prijs. Je hebt al een palissadeband vanaf ongeveer 3 euro. Ook kan je palissadebanden vinden in veel verschillende kleuren zoals grijs, bruin of antraciet. Genoeg keuzes dus!

De veelzijdigheid van quadrobanden

Quadrobanden bestaat volledig uit beton en is onlangs dat multi-inzetbaar voor alles in de tuin. Het kan gebruikt worden voor het grotere werk zoals een moestuin maken of een pad door de tuin beter tot zijn recht te maken. Maar ook is quadrobanden zeker in te zetten voor het kleine werk zoals bloempotten of plantenbakken. Wat het precies is en waarvoor je het allemaal kunt gebruiken vertel ik je in dit artikel.

Quadrobanden voor het grote en kleinere werk

Zoals hierboven beschreven zijn quadrobanden dus voor veel dingen te gebruiken. Allereerst vertel ik je even in het kort wat quadrobanden precies zijn. Quadrobanden zijn volledig van beton en zien eruit als platte tegels. Omdat je ze rechtop zet werkt het als een afbakening van je bouwwerk. denk bijvoorbeeld aan het een pad in de tuin van tegeltjes met aan de zijkanten de quadrobanden om het pad zichtbaarder te maken. Het beton is van goede kwaliteit en behoudt dus de lange levensduur. Zo kunt je vaker gebruik maken van het product. Daarbij is de prijs voor quadrobanden erg scherp en heb je er lang plezier van. Dit wetende kunnen we kijken waarvoor je het allemaal kan gebruiken!

Waar kan ik het voor gebruiken?

Het voordeel van quadrobanden is dat er verschillende maten zijn. Als je dus bloempotten wilt maken met kleine planten zijn kleinere maten zeker aan te raden. Dit kan tevens ook weer verschillen, want heb je een enorme buitenplant gekocht en wil je graag de plant afbakenen zijn de grotere quadrobanden beter. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de oprit voor de auto. Het is niet alleen mooier om dat randen af te werken met quadrobanden en biedt tevens ook bescherming aan je tegelwerk van je oprit. Het zorgt er voor dat de tegels mooi in 1 geheel blijven en niet gaan verschuiven.

En natuurlijk komt er ook een stukje design bij kijken. Er zijn veel verschillende kleuren quadrobanden. Zo kun je er voor kiezen om iedere bloempot een eigen kleur te geven of juist de combineren. Of heb je bijvoorbeeld een grijze auto, dan kun je er voor kiezen om grijze quadrobanden te plaatsen bij de oprit om helemaal te matchen met de auto. Kijken gerust op betongoed.nl voor meer informatie over quadrobanden.

Advies vragen

Mocht je nog niet helemaal uit zijn welke palissadebanden of quadrobanden je precies nodig hebt en welke maat en soort je graag zou willen, dan is het raadzaam om advies te vragen bij een gespecialiseerd bedrijf zoals Betongoed. Zij kunnen jou vertellen welke soort palissadebanden het handigst zijn voor jou ontwerp en ook hoeveel palissadebanden ervoor nodig zijn. Zij informeren jou graag vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden.

Geef een reactie